Duurzame ecologische
installaties van Van Bakel

Installatiebedrijf in Noord-Brabant

Het is niet weg te denken uit onze wereld: elektrotechniek maakt het leven makkelijker. Onmisbaar in de hedendaagse communicatie en logistiek. Comfortabel en veilig in onze huizen en kantoren. Van Bakel is een allround installatiebedrijf dat het allemaal mogelijk maakt.

‘Haal de zon in huis’: grootschalig project in Noord-Brabant

Elektrotechnische installaties

Van Bakel Eco gelooft in een wereld waarin de mensen meer regie hebben over hun eigen energie en wil een bijdrage leveren aan een schonere leefomgeving. In een wereld waarin de energie letterlijk op je dak valt, is het eigenlijk ondenkbaar dat we fossiele, uitputbare, milieuvervuilende brandstoffen uit de grond halen om onszelf te voorzien van energie. Dit kan ook anders. Wij helpen u autonoom te worden met behulp van zelfvoorzienende energiesystemen zoals zonnepanelen, zonneboilers en oplaadzuilen of oplaadpalen voor elektrische auto's. 

Van Bakel Eco adviseert u graag over de mogelijkheden van zonne-energie. Op basis van een persoonlijk gesprek bieden we u een passend systeem. Afhankelijk van uw wensen kan dat een doe-het-zelfpakket zijn maar we kunnen ook de complete montage voor u verzorgen. De koppeling op uw bestaande elektrische installatie moet immers aan strenge eisen voldoen die wij als gecertificeerd installateur kennen. 

Wij verzorgen het gehele traject, zowel voor particulieren als bedrijven: advies, installatie, subsidieaanvraag, advies over financieringsmogelijkheden en eventuele bouwvergunningen. 
Zodoende heeft u slechts één aanspreekpunt voor eco-energie toepassingen.

Duurzame installaties

Uw eigen ‘energiebedrijf’

Twijfelt u nog over deze duurzame investering? Zelfs zonder enige subsidie is de terugverdientijd minder dan 8 jaar. Met subsidies voor zowel particulieren (duurzaamheidslening en de mogelijkheid om btw terug te vorderen) als bedrijven (SDE, EIA, flexibel afschrijven) zitten we vaak onder de 5-7 jaar. De elektriciteitsprijs is meer dan verdubbeld in de afgelopen 10 jaar, en deskundigen verwachten op langere termijn een verdere stijging. Met deze investering bepaalt u zelf uw energieprijs.

Is het lastig om de financiën in een keer vrij te maken? Het is mogelijk om uw zonnepanelen met behulp van een hypotheek te financieren. Sommige banken bieden extra aantrekkelijke hypotheekvormen die u tot 1% kortingsrente bieden. Bovendien is de rente fiscaal aftrekbaar.

Safety first

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak brengt risico’s met zich mee. Wist u dat u zelf juridisch aansprakelijk bent voor werkzaamheden aan uw pand? Met Van Bakel Eco heeft u een VCA (VGM - Veiligheid Gezondheid en Milieu - Checklist Aannemers) gecertificeerd bedrijf in de arm genomen. Zo minimaliseert u de risico’s als opdrachtgever.

All-in gemonteerde systemen

Van Bakel Eco biedt u ook compleet gemonteerde systemen. Na een adviesgesprek met een van onze adviseurs wordt op basis van uw energieverbruik, uw dakafmetingen en uw budget een systeem op maat gemaakt. Vervolgens verzorgen we de dakmontage van de panelen, de montage van de omvormer en de aansluiting op het net. Voor grotere systemen wordt een brutoproductiemeter geplaatst door uw netbeheerder. Desgewenst voeren we periodiek een controle uit op de installatie met een onderhoudsabonnement.